diumenge, 23 d’agost del 2015

23 d'agost de 2015

ESCALFAMENT PER L'ESPRINT

Tot esportista sap que per donar un bon rendiment en una prova necessita haver escalfat el seu cos i el seu cap.

Falta poc més d'un mes pel 27S i cal escalfar el motor per poder-li treure el màxim rendiment. Fins ara hem intentat carregar-nos de raons favorables al nostre propòsit. Diriem que hem alimentat l'argumentari, el discurs per nosaltres incontestable, la raó, en definitiva, el cap.

Però si volem que tot això tingui l'efecte pretès que no és un altre que guanyar folgadament les eleccions hem de saber fer arribar tot aquest pòsit aacumulat a qui més falta fa. En Mas diu que hem d'anar a convèncer els del SI/NO del 9N. Pot ser. I això com es fa? Jo més aviat penso que ara el que toca és tenir presència, parlar amb la gent de tu a tu. D'igual a igual. Que no ens vegin com gent somnia-truites, o pitjor, com sonats amb banyes i cua.

En aquest sentit vull citar le bona feina que tant des de les assemblees territorials i sectorials de l'anc i de la gent de Súmate s'ha fet. I ara no val a badar. Hem de continuar. Cal sortir al carrer, parlar amb la gent, repartir informació. I sobretot escoltar, deixar que la gent parli, s'expressi. Ningú canviarà el sentit del seu vot per una conversa de dos minuts o per llegir un panflet, però sí que potser els podem generar dubtes, fer-los pensar. D'això es tracta. Deixem-nos de tan twitter i facebook i trepitgem el carrer. Hi ha un sector molt important que no segueix les xarxes però també vota.

Per això es fa necessari que a part de la feina que modestament pugui fer cadascú, les candidatures JxSí i Cup, es deixin de grans actes, pensats només per exaltar la pròpia parròquia i sortir en el tall de x segons als telenotícies i es dediquin més a trepitjar carrer. Per sort tenim dades que ens indiquen on cal esmerçar els esforços, està força ben estudiat. Només cal que aquests que amb tanta il.lusió s'han apuntat a la llista surtin al carrer, seguin als bars, a les places i parlin i sobretot escoltin la gent. És més efectiu asseure's a parlar amb 7, 8, 10 o 30 persones que fer un gran acte multitudinari que només segueixen els ja convençuts.

Fa poc he pogut llegir una experiència de la campanya pel referèndum escocès i m'ha semblat molt interessant. Us adjunto l'enllaç a continuació:

http://www.vilaweb.cat/noticies/llicons-escoceses-per-a-la-campanya-del-27-s/

El nostre esprint passat per afinar les cordes vocals i sortir a xerrar amb la gent.  

Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada