dilluns, 13 de juliol del 2015

13 de juliol de 2015

DIA DE ST. ENRIC PER RECORDAR

Avui a la cimera de Palau sembla que s'aclareixen dubtes de cara a la tan denostada per uns i desitjada per altres llista unitària que aplegui el sector indepe el dia 27 de setembre, si finalment el presi convoca les eleccions al Parlament.

Ja era hora.

Han passat vuit mesos des d'aquell 9 de novembre que havia de ser i no va ser, però que a més d'un ens va fer trempar. 8 mesos no és res, ni tan sols un embaràs, però en política és una barbaritat perquè ens apreta el dia a dia i hi ha qui té molta pressa i molt poca paciència. I a més els polítics són i ha de ser així, els artesans de la contradicció constant. Però un cop ens ho mirem en perspectiva ens adonarem que, d'acabar bé - i segur que si - hem anat cagant tramussos. No sé pas si és el millor escenari per aconseguir-ho. Però del que sí estic convençut és que mai com ara aquest escenari ens era tan propici, i caldria aprofitar-lo.

M'explico. I ho faré amb un raonament lògic, si si, de la lògica que estudiàvem quan anàvem a l'escola:

Plebiscit = Si o No //  Eleccions Autonòmiques = Diferents opcions polítiques (partits)

Per tant una elecció al Parlament NO és un plebiscit. Però, si aconseguim polaritzar l'elecció en dos blocs esdevindrà clarament en una bipolarització amb algun matís que àdhuc ens pot convenir fins i tot. En conseqüència assimilable al plebiscit imprescindible per a què tingui validesa en els estaments que ens hauran de reconèixer com a subjecte sobirà.

Més lògica. Si la llei d'Hont prima els blocs més potents per un tema de proporcionalitat i de concentració de vots, seria lògic pensar que seria més fàcil sumar abans amb UNA llista indepe unitària contra diversos partits unionistes que no pas anant cadascú per la seva banda.

I ara el matís que apuntava abans, les CUP. Vist que no hi ha manera que se sumin a la llista unitària, cosa absolutament normal i respectable, aprofitem en benefici propi aquesta disfunció a la lògica del paràgraf anterior. I fem-ho amb un altre raonament lògic:

CUP = Anticapitalistes indepes//Podem+etc = No se sap què No indepes però no està clar.

Llavors aconseguim la quadratura del cercle:

ERCDCiGENTNORMAL contra PPPSCC's (que no aniran junts, eh!)
CUP contra PodemEtc.

Continuem amb els mateixos 2 blocs que es complementen i retroalimenten; un més moderat (socialdemòcrata-liberalconservador) i l'altre més d'esquerra radical. Ens va a favor que la CUP jugui a la lliga de Podem perquè li restarà vots i no sumaria si s'integrés a la llista transversal. Per entendre'ns uns juguen per una plaça de Champions League i els altres per obtenir plaça d'Europa League.

Conclusió, llista collage i CUP es complementen. Doncs ajudem la CUP perque després seran imprescindibles.

Però això ja serà un altre dia. Avui tocava parlar del com. I és possible. Si no la caguen ho tenim bé. Un altre dia parlarem del què.

APA SIAU.

2 comentaris:

  1. Per mi l'error és pensar que CUP pot treure vots a una possible Cat en comú. Ja es va veure a les eleccions municipals a Barcelona. Si no són capaços d'anar tots junts ni en un moment tant transcendental com aquest...

    ResponElimina
  2. Coincideixo en què les CUP podrien haver fet més però no és imprescindible donat que el seu públic no és el mateix que el de la llista de pais. En canvi potser s'hagués perdut si s'hi haguessin sumat. En quan a cat en comú està per veure si aconseguiran un rostre tipus Colau que pugui engrescar la parròquia. Ho dubto a 3 mesos de les eleccions. Penso que serà una icv eua disfressada i poc més.

    ResponElimina